Over ons

PACT is een public affairs- en communicatiebureau voor bedrijven, brancheorganisaties en overheid. PACT schrijft, lobbyt, adviseert en organiseert op het snijvlak van bedrijfsleven, politiek, media en maatschappij.

Onze adviseurs begeleiden organisaties bij de opzet en professionalisering van hun interne en externe communicatie, reputatiemanagement en public affairs. Ook bieden wij een breed scala aan uitvoerende diensten op het gebied van media, communicatie en redactie, van persbericht tot stakeholder magazine en webportal. Daarnaast organiseren wij congressen en debatten.

Ons bureau onderschrijft de gedragscode van de Beroepsvereniging voor Public Affairs (BVPA).

PACT Public & Media Affairs staat ruim 25 jaar voor expertise, zakelijkheid en betrouwbaarheid. Het bureau heeft daarmee een uitstekende staat van dienst opgebouwd.

Mensen

Noud Köper | Directeur en senior adviseur

“Een belangwekkend boek, dat tot nadenken stemt”, zei oud-premier Balkenende ooit over een van zijn boeken. Noud Köper (1972) is algemeen directeur en senior adviseur bij PACT. Met ruim 20 jaar ervaring in media, politiek en bedrijfsleven adviseert hij een groot aantal organisaties op het gebied van public affairs en communicatie. Hij studeerde rechten en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werkte hij diverse jaren als journalist, onder meer als correspondent in Zuid-Amerika. Hij trad in 2001 in dienst van PACT, sinds 2011 als directeur.

Sterke eigenschappen zijn strategisch inzicht, creativiteit, een kritische blik, een uitstekend netwerk en een vlotte pen. Hij is auteur van diverse boeken over de interactie tussen politiek en bedrijfsleven: Tegenpolen (2003), Hoogspanning (2008), Woekeren met Ruimte (2010) en Verslaafd aan energie (2012). Binnen de BVPA is hij betrokken bij de positionering en profilering van het PA-vakgebied.

Marianne Rijke | Partner en senior adviseur

Marianne Rijke (1983) werkt sinds 2019 bij PACT als senior adviseur en in 2023 is zij toegetreden als partner van PACT. Binnen PACT adviseert zij diverse opdrachtgevers op het gebied van public affairs en (stakeholders)communicatie en fungeert zij als projectleider voor grote projecten, mediaproducties en events. Na haar studie Internationale Betrekkingen & Internationale Organisaties in Groningen, heeft ze gewerkt voor internationale organisaties in New York en Wenen op het gebied van internationale veiligheid en public information. Voor PACT was ze werkzaam als hoofdredacteur bij een mediabedrijf en was ze verantwoordelijk voor de bijlagen bij De Volkskrant, Trouw en Elsevier Weekblad.

Marianne is ambitieus, creatief, resultaatgericht en houd van aanpakken. Ze haalt er voldoening uit om samen met haar opdrachtgevers de juiste boodschap te formuleren en deze boodschap zo uit te dragen dat het gewenste resultaat behaald wordt.

Sander Schilders | Oprichter

In 1999 richtte Sander Schilders (1964) PACT Public & Media Affairs op, na ruim tien jaar als journalist en communicatieadviseur actief te zijn geweest in het bedrijfsleven. Hij stond aan de wieg van alle stakeholdersmagazines en -websites die PACT produceert of heeft verzorgd, zoals Energie Actueel, NVMagazine, Eneco Prospect, Energiepodium en bladen voor netwerkgebonden sectoren zoals energie, water en openbaar vervoer.

Begin 2010 verscheen van zijn hand het boek ‘The Sloe Centrale Project’, over de bouw van de gasgestookte elektriciteitscentrale van de energiebedrijven EDF en Delta. Binnen PACT is hij verantwoordelijk voor mediaproducties, eindredactie en klantadvisering.

Antoinette Faber | Adviseur Public Affairs en Communicatie

Antoinette Faber (2001) werkt sinds 2024 bij PACT als adviseur Public Affairs en Communicatie. Antoinette put uit verschillende ervaringen, waaronder haar betrokkenheid bij politieke campagnes en haar stage in de Tweede Kamer, evenals haar deelname aan de medezeggenschapsraad van de Haagse Hogeschool. Met een achtergrond in Bestuurskunde/Overheidsmanagement heeft Antoinette een solide basis gelegd voor haar rol.  Daarnaast heeft ze diverse voorzittersfuncties vervuld, wat haar vaardigheden in strategische communicatie en beleidsontwikkeling nog verder heeft vergroot.

Antoinette is netwerkvaardig, klantgericht en heeft een intuïtief begrip van politieke dynamiek. Haar toewijding aan het maatschappelijk welzijn en haar vaardigheid in het vormen van samenwerkingsverbanden benadrukken haar rol als een verbinder. Antoinette brengt passie en resultaatgerichtheid mee naar elke opdracht en project waar zij zich voor inzet.

Naut Kaptijn | Junior adviseur

Naut Kaptijn (1999) is sinds 2022 werkzaam voor PACT als Junior adviseur. Na jarenlang topsporter te zijn geweest in het zeilen heeft hij een bachelor World Politics aan Leiden University College voltooid. Door zijn studie heeft hij goed leren begrijpen hoe internationale ontwikkelingen de lokale, regionale en nationale belangen en besluitvormingsprocessen kunnen beïnvloeden.

Tijdens zijn master Management van de Publieke Sector: Public Affairs aan de Universiteit Leiden in Den Haag heeft hij een specialisme ontwikkeld in reputatiemanagement, coalitievormingsstrategieën en lobbyen.

Kajol Oedai | Officemanager

Kajol Oedai (2001) werkt sinds 2024 als officemanager bij PACT. Kajol studeerde aan mboRijnland, waar zij in 2022 haar diploma’s Marketing- en Communicatiemedewerker en Evenementenorganisatie behaalde. Bij PACT is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het kantoor, het website- en social mediabeheer en biedt zij ondersteuning bij de events die PACT organiseert voor haar opdrachtgevers.

Kajol is communicatief sterk, proactief en creatief. Zij kan goed organiseren en coördineren en heeft een scherp oog voor detail. Ze houdt ervan om haar zaakjes en die van onze opdrachtgevers tot in de puntjes op orde te hebben.

Cees de Geus | Redacteur

Cees de Geus (1967) is redacteur bij PACT. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring als journalist en tekstschrijver. Tijdens de studie Hoger Informatie en Communicatie Onderwijs (HICO) die hij volgde in Kampen en Zwolle, liep hij stage bij achtereenvolgens het Noordhollands Dagblad in Alkmaar en opinieweekblad HN Magazine in Den Haag. Beide stages zetten hem op het spoor van een carrière als freelance tekstschrijver (vanaf 1998), maar dan wel breed georiënteerd, op een journalistieke leest geschoeid en met een voorliefde voor interviews en reportages.

Marjolein Vencken | Associate partner

Marjolijn Vencken is associate partner bij PACT. Zij  studeerde rechten aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze volgde haar opleiding aan het Institute for Policy Analysis (IFPA) in Washington D.C., waar ze het Europese overheidsbeleid monitorde en de impact ervan op bedrijven die actief zijn in de Verenigde Staten analyseerde. Ze was verantwoordelijk voor de merk- en bedrijfsstrategieën van verschillende multinationals zoals Heineken, Sarah Lee, Dow en Shell. Als senior consultant ontwikkelt ze duurzame strategieën binnen het merk door bedrijven hun organisatiedoelen, de levensstijl van hun consumenten en communicatie te laten combineren om economische prestaties te realiseren met grote maatschappelijke winst. Veel van haar case studies zijn onderwerp van boeken op het gebied van CSR, Public Affairs en Marketing. Ze won twee European Excellence Awards, een Sabre Award en een Lion-nominatie voor een uitstekende strategie voor stakeholderbetrokkenheid. Meer dan 7 jaar heeft ze een portefeuille van 65 landen in de winningsindustrie gehad. Als gastprofessor is Vencken verbonden aan de Business School van Nijenrode (NL) en Esade (Barcelona) daarnaast is ze bestuurslid van de Business School van Kopenhagen. Ze geeft lezingen over nieuwe betrokkenheid van belanghebbenden in een veranderende wereld.

Cor Dol | Redacteur

Cor Dol (1965) is redacteur bij PACT. Hij werkt sinds begin jaren 90 als freelance tekstschrijver en redacteur. Specialismen: digitalisering van de maatschappij in vele facetten, ondernemerschap, muziek, reizen, het menselijk lichaam, onroerend goed. Cor maakt er een kunst van om een goede vertaalslag te maken van een interview naar een artikel dat optimaal op de doelgroep is afgestemd in een prettige, leesbare stijl.

Contact

Wil jij meer weten over hoe PACT jouw bedrijf of organisatie van dienst kan zijn? Neem contact op of maak vrijblijvend een afspraak.

Telefoon

Tel: +31(0) 6 570 277 46

Email

secretariaat@pactbv.nl

Adres

Stationsweg 66
2515 BP Den Haag